Viheranalyysit

Viheraluiden hyvinvoinnille on ensiarvoisen tärkeää, että maan ravinnetila tarjoaa kasveille hyvät kasvuolosuhteet. Etenkin erilaiset ulkoilu- ja golfkentät vaativat hyvät kasvualustat, joiden huolellinen perustaminen ja lannoitus on tärkeää. Siksi onkin suositeltavaa tutkia maaperän ravinnetasot perustamisvaiheessa ja säännöllisesti myös sen jälkeen, jotta ylläpitävä lannoitus tehdään oikein. Tällä tavoin toimien viheraluiden tuleva ylläpito on helpompaa ja todennäköisesti myös paljon edullisempaa.

Viheraluekasvien, kuten nurmikon ja erilaisten koristepensaiden menestyminen on riippuvaista erityisesti kasvualustan typen, fosforin ja kaliumin pitoisuuksista. Myös hivenravinteiden mm. boorin, kuparin ja sinkin merkitys on tärkeä, jotta kukinta ja talvehtiminen onnistuu ja kasvien juuret kasvavat vahvoiksi. Esimerkiksi apilapitoisen nurmen perustamisen perusedellytys on, että maan pH on yli kuuden (pH >6,0) ja myös hivenravinnepitoisuus maassa on hyvällä tasolla. Liian hapan maa aiheuttaa ravinteiden vajaakäyttöä ja heikentää maan pieneliötoimintaa, mikä taas huonontaa maan rakennetta. Happamassa maassa myös kasvien juuret jäävät heikoiksi.

Tarjoamme viheralueiden perustamiseen ja hoitoon erityistä viherrakennusanalyysiä, jonka avulla saadaan kattava näkemys kasvupohjan kunnosta. Teemme myös tarvittaessa rakeisuuskäyrät kivennäismaalajeista. Tarpeen mukaan voit tilata meiltä viherrakennusanalyysiin pohjautuvan suosituksen maanparannukseen, kalkitukseen ja lannoitukseen.

Viherrakennusanalyysin voit tilata täyttämällä oheisen lomakkeen ja lähettämällä sen näytteiden kanssa laboratorioomme.


Näytteenottotarvikkeita ja -ohjeita saat Suomen Ympäristöpalvelusta:

p. 044-5885262

 

Näytemäärä

Riittävä määrä näytettä viherrakennusanalyysiin on puoli litraa ja rakeisuusmääritystä varten näytettä tarvitaan yksi litra. Näytettä tarvitaan kaikkiaan siis 1,5 litraa. Neuvomme teitä mielellämme näytteenottoon ja tarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä!

 

Lähetä näytteesi osoitteeseen: 

Eurofins Viljavuuspalvelu, Asiakaspalautussopimus 601255, Graanintie 7, 50190 MIKKELI 

 

Näytteen n:o Lohkon tunnus / tunnukset Lohkon nimi Näytteen-
ottopäivä
Karttapiste Maalaji Multavuus
allkiss.net
Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja